Dolga pot z dobro voljo in vašo podporo

Spomladi leta 2009 je zgodba Poceni elektrike razburkala slovenski energetski trg. Spodbudila je konkurenčnost in informirala državljane, da je z enostavnim postopkom možno zamenjati dobavitelja elektrike. Leta 2009 je GEN-I s Poceni elektriko, kot prvi neodvisen ponudnik na trgu, znatno znižal cene na slovenskem trgu električne energije. Z zagotavljanjem dolgoročno ugodne elektrike smo v desetih letih postali največji dobavitelj v Sloveniji, naša storitev pa je v tem času dobila še več potrditev: od leta 2014 je Poceni elektrika vsako leto razglašena za zmagovalca raziskave Trusted brand med dobavitelji elektrike v Sloveniji, dvakrat smo prejeli priznanje na področju varovanja okolja in trikrat naziv ‘Odjemalcu prijazen dobavitelj’. Da bi odjemalcem približali račun, smo ga poenostavili in naredili preglednejšega. To je prepoznala tudi Evropska potrošniška organizacija BEUC, ki je leta 2018 izbrala račun za Poceni elektriko in Poceni plin kot primer dobre prakse oblikovanja potrošnikom prijaznega računa ter zgled za ostale ponudnike na trgu.

Danes GEN-I dobavlja energijo že več kot 163.000 gospodinjskim in 10.000 manjšim poslovnim odjemalcem ali skoraj vsakemu petemu* gospodinstvu. Obogateni z desetletnimi izkušnjami smo usmerjeni v zeleno prihodnost. Prve korake do nje smo naredili s storitvijo postavitve sončnih elektrarn GEN-I Sonce. Strankam z njo omogočamo prehod na zeleno energijo, zmanjšanje ogljičnega odtisa in postopen prehod na energetsko neodvisnost.

Tri stranke so izkazale veliko hvaležnost. Maksimiljan Petek, Žiga Medved in Peter Šuligoj, hvala za dobro voljo, prijaznost in sodelovanje. Svoja mnenja o sodelovanju z GEN-I so z veseljem delili pred kamero. Videe si lahko ogledate tukaj.

Samo v tem letu smo prejeli 3270 všečkov Facebook strani, več kot 21.600 všečkov in srčkov ob naših objavah. Hvala tudi vsem 617, ki so našo stran obogatili s pozitivnimi komentarji. Med temi smo izbrali te, ki so nas najbolj ganili.

*Vir: Ministrstvo za infrastrukturo, 2019