GEN-I z naskokom najcenejši dobavitelj elektrike

Raziskava časnika Finance potrdila, da je GEN-I daleč najugodnejši dobavitelj električne energije za gospodinjstva

GEN-I je najcenejši dobavitelj elektrike za gospodinjstva, so v pregledu aktualnih ponudb iz rednih cenikov ugotovili v časniku Finance*. Vanjo so zajeli vse večje dobavitelje elektrike na slovenskem trgu.

V časniku Finance so pregledali cenike elektrike do 31. maja v visoki, manjši in enotni tarifi. V vseh treh kategorijah je bil daleč najcenejši dobavitelj GEN-I. Cena elektrike po enotni tarifi, ki jo plačujejo stranke GEN-I, je za četrtino nižja od cene najbližjega konkurenta.

Še večje so razlike pri ostalih dveh tarifah. Pri visoki tarifi, ki velja vsak delavnik med 6. in 22. uro, je cena GEN-I do 50 odstotkov nižja od ponudb nekaterih dobaviteljev. V intervalu manjše tarife za porabo med 22. in 6. uro naslednjega dne, pa ostali dobavitelji elektriko prodajajo po od 40 do skoraj 100 odstotkov višjih cenah kot GEN-I.

Po izračunu Financ je povprečni gospodinjski odjemalec z obračunsko močjo osmih kilovatov, ki mesečno porabi 166,33 kilovatne ure elektrike po visoki tarifi in 175 kilovatnih ur po nižji tarifi, v mesecu marcu pri GEN-I za elektriko plačal 33,7 evra. Pri vseh ostalih dobaviteljih bi bil račun krepko višji - od 40,7 do 47,64 evra. Do konca leta bo tako povprečni slovenski odjemalec GEN-I v primerjavi z odjemalci drugih dobaviteljev prihranil tudi do 100 evrov.

To ponovno dokazuje, kako pomembna je za potrošnike izbira pravega dobavitelja, saj so razlike v cenah velike. V GEN-I smo se takoj po izbruhu epidemije odločili, da bomo gospodinjskim in malim poslovnim odjemalcem za 15 odstotkov znižali cene tarif električne energije in to za obdobje treh mesecev. Strankam omogočamo dobavo elektrike brez vezave in pogodbenih kazni. Menjava dobavitelja je zelo enostavna, saj jo je mogoče opraviti s spletnim obrazcem ali klicem na našo brezplačno številko 080 1558.

* Vir: oe.finance.si