Naš GEN-IJ uči otroke varčne rabe z energijo

Družba GEN-I je partner pri projektu Energetsko znanje za odgovorno ravnanje, ki ga pripravlja društvo Sobivanje. Glavni cilj projekta je ozavestiti otroke v vrtcih in šolah po Sloveniji o pomenu energije in njenih omejitvah ter jih na zabaven način izobraziti o pomembnosti ohranjanja in varčne rabe energije. Projekt z javnimi pismi podpore med drugim podpirajo tudi Ministrstvo za infrastrukturo, Ministrstvo za okolje ter EKO sklad.

Za sodelovanje pri projektu smo se odločili, ker menimo, da je širjenje zavesti o ohranjanju in varčevanju energije pomembno tudi med mladimi. Tematiko jim želimo približati na prijazen in zabaven način, zato dogodke, ki se v okviru projekta izvajajo po šolah in vrtcih, obiskuje naš Gen-ij, vsem dobro poznan genialni hišnik iz oglasov. Skozi vprašanja in igro otroke uči o pomembnosti  varčevanja z energijo ter jih pozove, naj informacije posredujejo naprej tudi svojim vrstnikom, družini in ostalim, ki jih poznajo.

Navdušenje in veselje otrok ob vstopu Gen-ija v učilnice je neverjetno. Otroci ga takoj prepoznajo in za njim vzklikajo: »Genij, Genij, to je un z reklame ... iz Talentov«, ga prosijo za avtogram, petko in fotografijo. Še najraje pa se igrajo z njegovim ogrinjalom.

Gen-ij je do sedaj navdušil otroke v osnovni šoli Lava v Celju in v osnovni šoli Savsko naselje v Ljubljani. V mesecu aprilu in maju sledijo še dogodki po nekaterih osnovnih šolah v Sloveniji. Zaključni dogodek, Festival sobivanja, bo potekal 20. maja 2016, v ljubljanskem BTC-ju, v adrenalinskem parku pri Atlantisu.

os_lava_054.JPG (1)

os_lava_060.JPG (1)

os_lava_058.JPG (1)