Naše cene za gospodinjske odjemalce ostajajo enake

Z nami ste v gospodinjstvih lahko brez skrbi. Kljub ekstremni rasti cen energentov na mednarodnih trgih pri nas gospodinjskim odjemalcem ne bomo zvišali cen električne energije in zemeljskega plina. Enake bodo ostale najmanj do poletja 2022.  

Skrb za odjemalce in konkurenčne cene sta naši primarni vodili že od vstopa na trg električne energije. Naše cene tarif električne energije rednega cenika za gospodinjske odjemalce se niso zvišale že več kot sedem let. V prvem valu epidemije smo jih znižali za 15 odstotkov, tokrat, v času energetske krize, pa smo poskrbeli, da se ne bodo zvišale kljub vsesplošnim dražitvam. To nam je uspelo z učinkovitim obvladovanjem tržnih tveganj in izjemno uspešnimi nabavnimi strategijami, za katere že več let pospešeno vlagamo v napredno analitiko in digitalne procese. 

Zadnji dogodki na mednarodnih energetskih trgih kažejo, da so fosilni viri glavno gonilo rasti cen energentov, zaradi katerih se je svet znašel v energetski krizi. Le hitra zelena preobrazba energetike in pospešeno vlaganje v brezogljične vire bosta omogočila dolgoročno stabilne cene.  

V GEN-I sprejemamo svoj del odgovornosti ter za odjemalce razvijamo projekte in storitve, s katerimi si lahko zagotovijo dolgoročne prihranke in hkrati varujejo okolje. Najnovejši med njimi je Sončna skupnost GEN-I, ki bo vsakemu gospodinjstvu omogočila samooskrbo z električno energijo iz sonca, tudi tistim, ki ne morejo postaviti lastne sončne elektrarne.

 

Povezali bomo strešne površine z odjemalci širom Slovenije ter zgradili največjo samooskrbno skupnost v državi.

Vrata naše Sončne skupnosti so že odprta. Vabljeni, da se nam pridružite in izkoristite priložnost za svoj košček sonca. V Sončno skupnost GEN-I vstopite tukaj.