Plačujte vaše račune po dejanski porabi

Če na vašem merilnem mestu še nimate nameščenega pametnega števca, ki omogoča daljinsko odčitavanje porabe, nam lahko vsak mesec sporočite aktualno števčno stanje in se tako izognete morebitnim visokim letnim poračunom. Vaši računi bodo izstavljeni po dejanski porabi, vsak mesec pa boste plačali točno toliko elektrike, kot ste jo porabili.  

Stanje vašega števca nam lahko sporočite med zadnjim dnem preteklega meseca in 3. dnem tekočega meseca, za oddajo pa so vam na voljo različne možnosti.

Oddaja stanja prek portala Moj GEN-I 

Na portalu v obrazec vpišete stanje števca in ga oddate z enim klikom. Aktivirate si lahko tudi brezplačen SMS opomnik, ki vas bo vsak mesec opomnil na rok za oddajo števčnega stanja.

Do portala lahko dostopate na tej povezavi.

Oddaja stanja s sporočilom SMS

SMS z aktualnim števčnim stanjem nam pošljite na telefonsko številko 030 200 111. V sporočilo vpišite: 

  • ključno besedo STANJE,  
  • številko merilnega mesta (najdete jo na vrhu druge strani računa za električno energijo),  
  • oznako ET za enotarifni števec oz. VT in MT za dvotarifnega ter  
  • aktualno stanje.  

Primer pravilnega vnosa za enotarifni števec:

STANJE 2-0000 ET50963  

Primer pravilnega vnosa za dvotarifni števec:

STANJE 2-0000 VT9870 MT11805 

Poslani SMS vam bo obračunal vaš ponudnik mobilnih storitev v skladu z vašim paketom in veljavnim cenikom ponudnika. Ob uspešni oddaji stanja pa boste z naše strani prejeli potrditveno sporočilo SMS, ki je za vas brezplačno.  

Obenem vas obveščamo, da na številki 030 200 111 sprejemamo samo SMS sporočila s števčnimi stanji, za vsa dodatna pojasnila in pomoč pri oddaji pa smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 15 58 ali prek elektronske pošte elektrika@gen-i.si.